studio met met

Citystore Arnhem

Studio met met en Kraft architecten hebben hun krachten gebundeld in het ontwerp van de nieuwe Citystore van Arnhem in de Eusebiuskerk. Het unieke bouwwerk is niet alleen een technisch-constructief hoogstandje maar ook een lust voor het oog.

In opdracht van de Gemeente Arnhem en Visit Arnhem Nijmegen ontwierpen Studio met met samen met Kraft architecten een presentatie-/inspiratie-/retailpaviljoen in de raadskapel van de Eusebiuskerk in Arnhem:
de Citystore Arnhem.

De installatie respecteert en versterkt de ruimtelijkheid, ornamentiek en kunst van de kapel, terwijl het een nieuwe ruimtelijke identiteit voor de Citystore biedt.

Verhalen van locatiegeschiedenis, cultuur, ondernemerschap en innovatie worden gepresenteerd op lichtkubussen in een stalen structuur. Het raster rust op vier poten en biedt ruimte aan diverse waren. Een transparante huls kan worden neergelaten, waardoor de winkel kan worden afgesloten terwijl de lichtkubussen zichtbaar blijven. Zo blijft de raadskapel toegankelijk, zelfs wanneer de Citystore gesloten is.

De installatie is vrijstaand en demontabel, waardoor het rijksmonument intact blijft.

Locatie:
Arnhem
Opdrachtgever:
Gemeente Arnhem / Toerisme Arnhem Nijmegen
Partners:
Kraft architecten / Mara van den Beek / Berends Sebastiaan
Fotografie:
Elise van den Arend

Video afspelen

“Het liefst werken wij los van een ruimte. Dit houdt in dat wij losse objecten vormgeven die op zichzelf staan of worden geklemd tussen vloer en plafond. Dit resulteert in verrassende oplossingen en slimme constructies.”