studio met met

Guts & Gusto staat voor lef en smaak. Vorig jaar zomer zijn we gestart met het verbouwen van de winkel in Enschede Centrum. Dit waren drie winkelpanden die we helemaal hebben opengebroken zodat er een grote ruimte ontstond. De winkel in The Mall of the Netherlands is daarentegen nieuwbouw. Twee compleet verschillende ruimtes dus. Wij kiezen ervoor om iedere winkel weer nét wat anders vorm te geven, het is dus geen kant en klaar concept wat we iedere keer weer uitrollen. 

Begin 2020 hebben we een winkel geopend aan de Vismarkt in Groningen. Vlak voor de opening bleken we voor een groot object in de winkel te weinig tijd te hebben. Een week later stonden Lennart en Casper bij het object in Groningen. Sindsdien werken we onwijs graag samen met studio met met.

Margreet - projectmanager Guts & Gusto.

“Waar Studio met met onwijs goed in is, is het kiezen en onderzoeken van de juiste materialen. Daarnaast weet ik dat wanneer ik met een idee kom, voor een kassablok of een paskamer, zij met hun expertise er nog iets veel mooiers van kunnen maken dan ik zelf had kunnen bedenken. Wanneer we met elkaar om de tafel zitten en zij laten zien met wat voor materialen ze willen gaan werken dan komt het hele plan echt tot leven. En dat is heel tof om te zien. Doordat de studio korte lijntjes heeft met hun leveranciers, zijn we ook heel erg blij met het tempo waarop projecten gerealiseerd kunnen worden. Vooral in The Mall of the Netherlands hadden we echt te maken met een bizarre deadline, dus ik ben onwijs blij dat Studio met met hierin mee kon gaan. Beide winkels hebben dus echt een eigen vibe, maar hebben door een bepaalde vormentaal en materiaalkeuze toch ook een overeenkomend verhaal. Dit is bijvoorbeeld goed terug te zien in het ontwerp van de kassa’s en presentatie blokken.”

“Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich op hun gemak voelen in onze winkels. Wij zorgen er natuurlijk voor dat ons personeel dit voor het grootste deel overbrengt in onze winkels. Maar de ruimte waarin een klant zich bevindt is bijna net zo belangrijk. Wij starten vaak een project met de vraag: ”Wat vinden we vet en wat willen we deze keer anders doen dan vorige keer?” Daar komt dan vervolgens een hele lijst uit met wensen, waarvan we er vervolgens zo veel mogelijk proberen uit te voeren in de korte tijd die we hebben. We willen onze klanten verrassen en een inrichting creëren waarvan mensen denken: ‘Wow!’ In beide winkels die zijn geopend dit jaar hadden we natuurlijk te maken met flinke hoogtes en daar hebben we ook optimaal gebruik van gemaakt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor hoge paskamers, accessoire-kasten die doorlopentot aan het plafond, maar ook airtex met eigen Guts prints van boven tot onder. Daarnaast proberen we ons logo en andere branding altijd weer op een nieuwe manier toe te passen in onze winkels, want dat is natuurlijk waar onze klanten ons het meest aan herkennen.”

Het liefst werken wij los van een ruimte. Dit houdt in dat wij losse objecten vormgeven die op zichzelf staan of worden geklemd tussen vloer en plafond. Deze manier van ontwerpen levert eigenlijk nooit een probleem op voor het passend krijgen in eeninterieur. Daarnaast is een scheve wand of vloer voor ons vaak een leuk ontwerp gegeven waar kleine details en slimme constructies kunnen worden toegepast.