studio met met

how dare you make me feel this way?

Bekroond met een gouden award in de categorie ‘Exhibition design’ tijdens de European Design Awards 2023!

In de tentoonstelling How Dare You Make Me Feel This Way staan trans en queer vreugde centraal. Het is géén aanklacht, maar een dankwoord. Hoe durf je me zo te laten voelen? Zo fijn en vol verwondering, maar ook zo zoekende en verward?

In de categorie 'Exhibition Design' van de European Design awards 2023 is een gouden award toegekend aan het tentoonstellings-ontwerp van How dare you make me feel this way, die studio met met samen met Dana Dijkgraaf mocht vormgeven en realiseren.

Studio met met: "Wij zijn supertrots op wat we samen hebben neergezet. De tentoonstelling is niet alleen gedurfd en uitgesproken, maar loopt met de modulaire systemen ook voor op het gebied van duurzaamheid.Dat Museum Arnhem ons de kans heeft gegeven om zoiets te realiseren is fantastisch en dat dit ook nog wordt gewaardeerd op internationaal niveau met een gouden award is de kers op de taart."

elise photography, museum arnhem, how dare you make me feel this way, studio met met
eva broekema, museum arnhem, how dare you make me feel this way, studio met met

Aan de hand van onder andere foto’s van Leo Xander Foo en Risk Hazekamp, video’s van lokale en internationale kunstenaars als Yinzk en Samantha Nye én een installatie van Dean Hutton worden perspectieven en ervaringen getoond die personen uit de trans en queer gemeenschap belangrijk vinden en willen delen. Het gaat over ‘nee’ zeggen tegen beperkende kaders en ‘ja’ tegen vrije bewegingsruimte. De tentoonstelling is samengesteld door personen uit de trans en queer gemeenschap en maakt deel uit van het vier jaar durende project Ontgrenzen.

Grafisch ontwerp
Dana Dijkgraaf design

Curator
Julius Thissen

Fotografie
Eva Broekema en Elise Photography

eva broekema, museum arnhem, how dare you make me feel this way, studio met met

In nauwe samenwerking met de groep curatoren hebben Studio Met Met en Dana Dijkgraaf ervoor gekozen om de tentoonstelling te voorzien van een roze tint. De eerste expositieruimte wordt gekenmerkt door twee verschillende roze kleurschakeringen, terwijl de derde ruimte is verfraaid met een donkere roze kleur. Deze weloverwogen kleurenschema's werken goed samen met de tentoongestelde kunstwerken.

In de eerste ruimte worden talrijke kunstwerken getoond die tot hun recht komen in de lichte en heldere omgeving. In de tweede expositieruimte staat een verzameling videokunstwerken centraal, met als middelpunt een indrukwekkend scherm omgeven door roze elementen, aangevuld met zacht tapijt en een bijpassende bank.