studio met met

In verband met de renovatie van Museum Arnhem is de monumentale Walburgiskerk getransformeerd tot een tijdelijke presentatieruimte voor hedendaagse kunst en design. Binnen een periode van drie maanden is in samenwerking met KRAFT Architecten de inrichting voor De Kerk ontworpen en gerealiseerd. 

De inrichting toont duidelijk de nieuwe functie maar laat daarbij ook de kwaliteiten van het gotische interieur intact.

De Walburgiskerk is een rijksmonument en het museum is een tijdelijke gebruiker. Daarom zijn alle ingrepen zo ontworpen en uitgevoerd dat ze zonder sporen achter te laten kunnen worden verwijderd. Zelfs het op zes meter hoogte hangende grid “plafond” is door middel van een klemconstructie en zonder enig boorgat te maken gerealiseerd. Aan dit grid werden per expositie benodigde voorzieningen gemonteerd en opgehangen. Zo konden de werken optimaal worden belicht en kon er voor gekozen worden om door middel van textiel flexibele ruimtes te realiseren. Gecompleteerd met een familie meubels zoals balie, sokkels en zitbankjes en diverse modulaire blokken die per expositie anders geconfigureerd werden. 

Fotografie :  Eva Broekema

In samenwerking met
KRAFT Architecten

Type interieur
Museum, tentoonstelling

Productie metaal
Konstruktiebedrijf van Straaten B.V

Jaar
2019 – 2020

In De Kerk organiseerde Museum Arnhem tot eind 2020 exposities en activiteiten met diverse thema’s zoals actuele kunst en vormgeving, innovatie, Arnhemse makers, design en mode. De tentoonstellingen die plaatsvonden in deze periode waren; Your Voice Matters, Stormy weather, We're in this together, Bodycontrol, City Life en Living Forgiving Remembering.