studio met met

Open, museum arnhem

Met de tentoonstelling Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie, die door Pierre Janssen is gestart. Pierre Janssen was directeur van het museum van 1969-1982. De op beleving gerichte presentatie biedt bezoekers een verdiepende kijkervaring en nodigt uit werken op verschillende manieren te ervaren en deze actief met elkaar te delen. 

Hoe kijk jij meestal naar kunst? Lang of kort? Samen of Alleen? In Open verlaten we de gebaande paden en sta jij met de publiekslievelingen van het museum centraal. In de tentoonstelling reiken we verschillende manieren van kunst ervaren aan, in de geest van oud-museumdirecteur Pierre Janssen. Het maakt niet welke leeftijd je hebt, wat je achtergrond is en of je kunstkenner bent of niet. Stel je open, deel je mening en laat je verrassen en verwonderen door deze reis langs de collectie.

elise photography, museum arnhem, studio met met
elise photography, museum arnhem, studio met met

De tentoonstelling Open gaat over de interactie tussen de bezoeker en de werken. Zo is er een groot grid waar mensen door middel van associëren zelf iets toe kunnen voegen en meewerken aan één grote wolk van gedachten.

Ook worden werk en kunstenaar uitgeplozen en kunnen bezoekers elkaar inspireren door antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe houd jij iemand die je mist dichtbij’.

In de laatste zaal geven we de bezoeker de tijd en ruimte om in alle rust naar drie verschillende werken te kijken. Wat heb jij geleerd en wat wil jij graag op zaal zien na de wissel?

Grafisch ontwerp
Dana Dijkgraaf design

Opdrachtgever
Museum Arnhem

Fotografie
Eva Broekema

eva broekema, museum arnhem, studio met met